Johdatus osien leimaamiseen

- 2021-08-26-

Maailman teräksestä 60-70% on levyjä, joista suurin osa on leimattu valmiiksi tuotteiksi. Auton runko, runko, polttoainesäiliö, jäähdytinrivat, kattilarummut, säiliön kuoret, moottorit, sähköiset rautaytimet ja piiteräslevyt jne. Leimataan ja käsitellään. Niitä on myös suuri määräleimaamalla osattuotteissa, kuten välineissä, kodinkoneissa, polkupyörissä, toimistokoneissa ja asusteissa.
Verrattuna valuihin ja väärennöksiin, leimausosilla on ohuus, tasaisuus, keveys ja lujuus. Leimaamalla voidaan valmistaa työkappaleita, joissa on jäykisteitä, kylkiluita, aaltoja tai laipoja, joita on vaikea valmistaa muilla menetelmillä niiden jäykkyyden parantamiseksi. Tarkkuusmuottien käytön ansiosta työkappaleen tarkkuus voi saavuttaa mikronitason ja toistettavuus on korkea, tekniset tiedot ovat yhdenmukaiset ja reikiä, kohoumia jne. Voidaan rei'ittää.
Kylmäleimausosia ei yleensä enää käsitellä leikkaamalla, tai tarvitaan vain pieni määrä leikkausprosessia. Kuumaleimausosien tarkkuus ja pinnan kunto ovat alhaisemmat kuin kylmätleimaamalla osat, mutta silti parempi kuin valukappaleet ja taotut, ja leikkausmäärä on pienempi.
Leimaaminen on tehokas tuotantotapa. Yhdistelmämuotteja, etenkin moniasemisia progressiivisia muotteja käyttämällä, voidaan suorittaa useita leimausprosesseja yhdellä puristimella, ja koko prosessi nauhan purkamisesta, tasoittamisesta, lävistyksestä muotoiluun ja viimeistelyyn voidaan saavuttaa. Automaattinen tuotanto. Tuotantotehokkuus on korkea, työolot ovat hyvät ja tuotantokustannukset ovat alhaiset. Yleensä satoja kappaleita voidaan tuottaa minuutissa.
Leimaus luokitellaan pääasiassa prosessin mukaan, joka voidaan jakaa kahteen luokkaan: erotusprosessi ja muovausprosessi. Erotusprosessia kutsutaan myös lävistämiseksi, ja sen tarkoituksena on erottaaleimaamalla osatlevyltä tiettyä ääriviivaa pitkin samalla kun varmistetaan erotetun osan laatuvaatimukset. Leimaamiseen käytetyn ohutlevyn pinta ja sisäiset ominaisuudet vaikuttavat suuresti leimaustuotteen laatuun. Leimausmateriaalin paksuuden on oltava tarkka ja tasainen; pinta on sileä, ilman tahroja, arpia, naarmuja ja pintahalkeamia jne .; myötölujuus on tasainen, eikä ole ilmeistä suuntausta; korkea yhtenäinen venymä; alhainen tuottoaste; alhainen kovettuminen.